...
Implantologie

Implanturile dentare sunt cea mai moderna si eficienta solutie pentru tratamentul edentatiilor.
Prezinta urmatoarele avantaje: inlocuirea unui dinte lipsa se face printr-o singura coroana si nu prin 3, ca si in cazul puntilor clasice, nu se sacrifica integritatea dintilor vecini,iar pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia la rindul lor de implanturi urmate de o restaurare complexa cu lucrari fixe. Din punct de vedere estetic lucrarile pe implanturi arata identic cu dintii naturali, previn retractia gingiilor si resorbtia osului.
Tratamentul prin implant dentar este o alegere excelenta data fiind rata de succes superioara altor metode de tratament.
Implantul propriu zis inlocuieste radacina dintelui lipsa si ulterior sustine coroana protetica.
Materialul din care se fac implanturile este titanul, fiind un material biocompatibil si osteointegrabil,el este folosit de peste 50 de ani atat in stomatologie cat si in ortopedie.

Tratamentul se face in doua etape:

tratamentul chirurgical

tratamentul chirurgical

Tratamentul chirurgical propriu zis consta in prepararea osului, inserarea implantului in osul maxilar si protezarea provizorie imediata.

tratamentul protetic

tratamentul protetic

Tratamentul protetic definitiv se face dupa 4-8 luni, perioada in care se realizeaza integrarea osoasa a implantului.
Acesta consta in protezarea definitiva a implantelor prin coroane sau punti metaloceramice, ceramice integrale sau ceramice pe suport din oxid de zirconiu.
De asemenea, in cazul interventiilor chirurgicale laborioase, pentru a diminua stresul chirurgical indus pacientului, se pot administra sedative usoare.